Klostergårdens IP, den 23 augusti 2018

 

Lilla Torns IF från Stångby utanför Lund har gjort en otrolig resa genom seriesystemet under de senaste åren och ligger för närvarande på andra plats i Division 1 Södra på samma antal poäng som ledarlaget Mjällby. Nästa är kan det alltså bli så att Torn får tampas med bl. a HBK i Superettan!
 
Denna dag är det möte med forna storlaget IFK Göteborg i Svenska Cupen, en match som flyttats till konstgräset på nybyggda Klostergårdens IP i centrala Lund, hemmaplan för Lunds BK i samma serie. Tränare Richard ”Kalle” Ringhov är smått optimistisk när jag stämmer av läget med honom inför matchen.
 
Göteborg tar dock ledningen ganska tidigt genom nyförvärvet Sargon Abraham. Men resten av halvleken håller de orange svarta Wolverhamptonliknande skåningarna spelet väl uppe och noteras bl. a för en ribbträff. I andra halvan står matchen länge och väger men till slut kan Blåvitt rinna ifrån till en på papperet komfortabel 4-0 seger.
 
En riktigt bra insats av Torn ändå och på söndag är det dags igen – då väntar ”HIF-dödarna” Eskilsminne på klassiska Harlyckan i Helsingborg. Ett lag som Torn brukar ha det jobbigt med – men för chansen att möta Halmstad nästa år är man väl förmodligen beredda att även jaga gamla spöken på flykten?
 
 

Kommentera här: