0 Läs mer >>
Efter lite körande på kvällen hittade vi till slut fram till Stadio Luigi Ferraris i Genua. Stadion ser inte mycket ut för världen på utsidan men desto coolare på insidan med de karakteristiska röda tornen i hörnorna. Arenan är hemmaplan för de båda Genua-klubbarna Genoa CFC och UC Sampdoria som båda huserar i den högsta italienska ligan - Serie A. Derbyna mellan de båda Genualagen brukar kallas "Derby della Lanterna", med anspelning på Genuas fyr.
 
På denna stadion fullbordades Sveriges VM-fiasko 1990 när Olle Nordins mannar fick se sig frånsprungna av Hernán Medford som rullade in 1-2 till Costa Rica i slutminuterna och definitivt beseglade svenskarnas öde.

Stadio Luigi Ferraris...

0 Läs mer >>

Äntligen säsongspremiär 2018 för HBK!
 
Kom igen nu killar! Peter Larsson var tillbaka efter nästan 10 långa år!
 
Säsongen är igång!
 
HBK startade bra!
 
Andreas Bengtsson tar inkastet, Pontus Silfwer och Jonathan Svedberg i bakgrunden. 
 
Så nära! Men Kinoshitas boll rensas bort på mållinjen. 
 
Höskuldur Gunnlaugsson var nyklippt och rivstartade säsongen! Löpvillig, spelbar och även bollvinnare. Man kan inte annat än älska hans inställning! Falkenbergsspelarna fick ta honom hårt flera gånger. 
 
"Koske" var pigg, skapade mest framåt men brände flera lägen. Måste sätta dit bollarna!
 
Som sagt...
 
Men han jobbade även bakåt ibland. 
 
..och blev till och med av med skon!
 
Pontus Silfwer - speluppläggare.
 
Domaren hade en del att stå i!
 
Time för tea?
 
Haraldsson kom in i skadade Gudmundssons ställe.
 
Men inte nu igen, Koske!
 
Avslut över av Falkenberg minsann!
 
Här är jag! Tomas Boakye signalerade ofta förväves men var duktig på sin kant i andra halvlek!
 
Även Halmstad siktade högt!
 
Andreas Hadenius kom in som mittback (!) och plockade enkelt ner Eric Pärsson. 
 
Här var Malkolm aningen illa ute.
 
Hadenius i ensamt majestät.

Dida Rashidi kom ini andra halvlek, kändes lite loj men förvånansvärt stark i luften! 
 
Jonathan Svedberg vinner nickduell.
 
När Kinoshita bytts ut fick RWP chansen!
 
Rashidi laddar och snart får ribban finbesök. 
 
Over and over again! Och sen var det SLUT. 
 
Sprang på "Gabbe" på parkeringen efteråt och fick några ord: "en rejäl smäll men nog ingen större fara" sa han. 
 

Skedalahed, den 27 ja...

0 Läs mer >>
HBK:s högerback Jesper Westerberg slår en hörna i cupmatchen mot Assyriska på Skedalaheds IP i mars 2014. Halmstad vann matchen med 2-0 efter mål av Johan Blomberg och Kristinn Steindórsson.
 
På lördag är det äntligen matchdags igen! HBK inleder försäsongen med träningsmatch på just Skedalahed mot halländska rivalerna och kommande seriekonkurrenterna Falkenbergs FF. Matchstart 16.00.

Skedalahed, den 2 mar...

0 Läs mer >>
Vi kom till Milano en stekhet dag i juli. Det var samma dag som det stod klart att Zlatan skulle lämna för PSG så stämningen var väl inte direkt på topp bland Milan-anhängarna.
 
Klassiska San Siro (numera Giuseppe Meazza) - där Sverige bragdartat tog sig till VM ifjol - är Italiens största arena med plats för över 80 000 åskådare och hemvist för de båda Milanolagen Inter och Milan. Stadion byggdes 1926.
 
Joel var nog lite mer excalterad över arenabesöket än storasyster är min spontana gissning. 
 
Så var även San Siro avbockad på "måstelistan" tänker en helnöjd Karin medan Moa verkar ha fått något i ögat.
 
Milan vs Inter - den rivaliteten!
 
Visst spelades det bättre boll på Gunnar Nordahls tid, Karin?
 
Ser ju faktiskt ut att kunna fylla ut tröjan!?
 
Inters blåa, inte helt fel!
 
Arrivederci!

San Siro i Milano, de...

0 Läs mer >>
Ytterligare en HBK-förlust i på vägen mot vad som skulle bli en oundviklig degradering till Superettan. På plats på bortasektionen med sedvanlige vapendragaren Joel D. Det märkligaste av allt var ändå att min gamle kompis Niklas också var på plats efter ett tjänsteärende i Skåneland. Men på en ganska liten sektion lyckade vi missa varandra bland hundratalet andra supportrar under två timmars tid. Imponerande!

Swedbank Stadion i Ma...

0 Läs mer >>
Vi "leasade" en taxi en dag i Gdansk sommaren 2016. En taxichaffis erbjöd sig att köra oss runt till olika platser och vara "stand by" bara vi slog en signal.
Självklart ville jag kolla in Stadion Energa som byggdes till EM i Polen/Ukraina 2012 och tar drygt 42 000 åskådare! Arenan är också hemmaplan för Lechia Gdansk som spelar polska högstadivisionen Extraklasa. Den stackars taxichauffören fick även sitt körkort indraget för fortkörning - men det "gjorde inte så mycket" - han hade ju andra jobb också. 
 
Joel fick känna på bollen.
 
Fotbollsfantasten Karin kunde räkna in en ännu en arena på sitt imponerande CV!
 
View from the cab. 
 

Stadion Energa i Gdan...

0 Läs mer >>

Här kommer det bli text och framför allt bilder från fotbollplatser jag besökt runtom i Europa. Hittills är bara senaste resan till Madrid upplagd men det kommer mera - så häng kvar!

 

Parken i Köpenhamn den 21 januari 2017. Träningsmatch FC Köpenhamn-Halmstads BK. HBK:s dåvarande målvakt Isak Pettersson kommer om några sekunder att rädda straffen från FCK-spelaren. Efter en mycket bra allsvensk debutsäsong lämnade Isak tyvärr för IFK Norrköping. 

Telia Parken i Köpenh...

0 Läs mer >>
I början av januari gav sig familjen av på resa till Madrid. Och som alltid när pappsen slår in klapparna så ingår fotboll i paketet, hehe. Vi skulle se Atlético Madrid i ett derby mot Getafe C.F. på nyinvigda Wanda Metropolitano i stadens östra delar.
 
Atletico är stadens ”andra lag” efter giganten Real och förutom Getafe kommer även Leganés och Rayo Vallecano (numera i Segundan, motsvarande svenska Superettan) från den spanska huvudstaden. Fem lag från samma stad alltså - nästan som i Halmstad! 
 
För två år sedan var jag och Karin också och såg Atletico men då på klassiska arenan Vicente Calderon. Även då i ett derby fast den gången mot Rayo.
 
Men sedan dess har alltså laget flyttat till nybyggda Metropolitano med kapacitet för över 67 000 åskådare. Arenan ligger utslängd på en åker i andra änden av Madrid och är sponsrad av det kinesiska företaget Wanda. Ett typiskt tecken i tiden för den moderna, globaliserade fotbollen och en ganska trist utveckling egentligen. I det avseendet kan Londonlaget Chelsea faktiskt sägas vara en förebild när de (åtminstone hittills) valt att stanna kvar på Stamford Bridge – en arena med plats för ”bara” 40 000 personer och inte möjlig att bygga ut där den just nu är belägen - för att man vill vara kvar i rätt del av staden.
 
Från vårt boende nära Sol i centrala Madrid tar det två byten med tunnelbanan för att ta sig ut till Metropolitano. 
 
Ingen tvekan om att vi kommit till rätt station i varje fall!
 
I Madrid i början av januari förväntar man sig drygt 10 grader och helt OK väder, vilket det också var på fredagen men på matchdagen har vi otur: termometern visar 5 grader och ackompanjeras av ett strilande regn. Framme vid arenan frågar en kvinna om hon kan ta en bild på hela familjen med min mobil. Som den stele svensk jag är så blir naturligtvis min första tanke att hon ska sjappa med telefon, bankkort och rubbet - men resultatet blir betydligt bättre faktiskt.
 
Att ha en pappa som tvingar en att gå på fotboll kan väl inte räknas som annat än barnplågeri? ! Jag hoppas att shoppingen vägde upp för obehaget, Elin!
 
I ösregnet träffar vi några spanjorer som välvilligt guidar oss till närmaste ”ölhak”. Baksidan med att flytta till en ny, flott arena i andra änden av staden kan ju vara att de där lokala pubarna inte längre är lika tillgängliga.
 
Madrid, London, Berlin, Rom, Barcelona, Manchester, you name it, fotbollsfantasten Karin har varit där!
 
Joel Griezmann är redo för match!
 
Även tomten var på plats!
 
Väl inne på arenan var förhoppningen att det skulle bli betydligt varmare – det brukar ju bli så när människor trängs ihop på en läktare – men inte då! Längst upp på Metropolitano är väggarna inte sammanbyggda vilket troligen är en anpassning till betydligt mer vanligt förekommande väderförhållanden. Så efter vårens soliga succé i Manchester  - där till och med de mindre fotbollsgillande i familjen lämnade Ethiad Stadium med omdömen som ”jättehäftigt” - fick sig min fotbollskampanj nog en liten törn!
 
Matchen då? Jodå, en stabil 2-0 seger för Atletico efter mål av Correa i första halvlek och - efter tre och ett halvt år återvändande - Diego Costa i den andra. Visst var han sig lik Diego, mål, lite för vilt firande med supportrarna och andra gula kortet=rött och utvisad. Man kan ju bara inte låta bli att älska honom! 
 
 
Efteråt var det hyfsat många som ville med tunnelbanan hem så de ridande poliserna fick styra upp lite!
 
Äntligen tillbaka i värmen igen tillsammans med lite goda churros!
 
Och lite shopping som "plåster på såren"!
 
Vilket inte alla tyckte var lika kul!
 
Men mamma och pappa var glada och såg till att bibehålla matchvikten!
 
Men för bövelen, Karin! Real? Vi är ju Atlétis nu!
 
Videojuggar finns även på spanska?
 

Wanda Metropolitano i...