Ett bra forwardsalternativ för HBK?

Halmstads BK letar forward efter att Viktor Granath sålts till Västerås och Naeem Mohammed strax därefter dragit på sig en korsbandsskada, två tunga avbräck för Bollklubben.

 

Kvarvarande Rasmus Wiedesheim-Paul har hittills inte lyckats sätta avtryck på allsvensk nivå och nyförvärvet Blair Turgott har inte spelat mycket det senaste året på grund av en knäskada. Turgott känns därför som ett ganska osäkert kort i nuläget. 

 

Nyligen lånade HBK in förre Varbergsspelaren André Boman som ersättare till högerbacken Phil Ofosu-Ayeh och kanske kan lösningen även på anfallsproblematiken finnas i Borås?

 

 

 Ifjol fick Dion Krasniqi sitt allsvenska genombrott när han stod för 6 mål och 2 assist i allsvenska jumbon Varbergs BoIS. Krasniqi fick inget större förtroende av Joakim Persson under våren utan blev ordinarie först efter sommaruppehållet då Martin Skogman tog över på tränarposten. Det gick så bra att fjolårets allsvenska silvermedaljörer Elfsborg köpte loss honom från Varberg.

 

Liksom André Boman har Dion Krasniqi haft väldigt tufft att ta en plats i Elfsborgs startelva. Men att potentialen på allsvensk nivå finns hos 20-åringen är det ingen tvekan om, det visade han i fjol. 

 

Precis som Naeem Mohammed är Krasniqi en rörlig anfallare som är snabb i djupled vilket borde passa den mer kontringsinriktade fotboll HBK  nu vill spela. En bra lösning för samtliga parter borde vara en utlåning under resten av säsongen. Elfsborg lär inte vilja sälja då man tecknat ett 5-årskontrakt med Krasniqi och Halmstads ekonomiska resurser är begränsade. Och Dion Krasniqi själv är i sin tur i behov av speltid på allsvensk nivå för att inte stanna av i sin utveckling.

 

Kommentera här: