0 Läs mer >>

Torns IF var ute på banan igen efter cupmatchen mot IFK Göteborg. Toppmöte på Harlyckan mot Eskilsminne som varit något av ett spöke för laget från Stångby.
 
Och det skulle inte bli så mycket annorlunda denna gång! Efter en pigg start av Torn tog Helsingborgarna över allt mer och redan efter 10-talet minuter satt ledningsmålet bakom Torns målvakt.
 
 
 
Ganska intensiv diskussion mellan två Tornsspelare vid ett skadeuppehåll i första halvlek.
 
Paussiffrorna skrevs till 2-0.
 
Redan tidigt i andra halvlek utökades ledningen till 3-0 och matchen kändes avgjord.
 
Men Torn gav det ett försök och var nära att få till en reducering som kunde gjort match av det hela igen – men bollen rensades bort på mållinjen. Var fanns VAR på Harlyckan?
 
0-7 på de två matcher som jag på kort tid bevittnat Torns IF – tränare Richard Ringhov är nog glad om jag håller mig borta framöver!
 
Men toppstriden i Ettan lever vidare, det är trots allt bara tre poäng upp till oslagbara (?) Mjällby och en direktplats till Superettan.
 
Det mesta krampar för Torn just nu.
 
 
 
Men snart är kulan i luften igen!

Harlyckan i Helsingbo...

0 Läs mer >>

 

Lilla Torns IF från Stångby utanför Lund har gjort en otrolig resa genom seriesystemet under de senaste åren och ligger för närvarande på andra plats i Division 1 Södra på samma antal poäng som ledarlaget Mjällby. Nästa är kan det alltså bli så att Torn får tampas med bl. a HBK i Superettan!
 
Denna dag är det möte med forna storlaget IFK Göteborg i Svenska Cupen, en match som flyttats till konstgräset på nybyggda Klostergårdens IP i centrala Lund, hemmaplan för Lunds BK i samma serie. Tränare Richard ”Kalle” Ringhov är smått optimistisk när jag stämmer av läget med honom inför matchen.
 
Göteborg tar dock ledningen ganska tidigt genom nyförvärvet Sargon Abraham. Men resten av halvleken håller de orange svarta Wolverhamptonliknande skåningarna spelet väl uppe och noteras bl. a för en ribbträff. I andra halvan står matchen länge och väger men till slut kan Blåvitt rinna ifrån till en på papperet komfortabel 4-0 seger.
 
En riktigt bra insats av Torn ändå och på söndag är det dags igen – då väntar ”HIF-dödarna” Eskilsminne på klassiska Harlyckan i Helsingborg. Ett lag som Torn brukar ha det jobbigt med – men för chansen att möta Halmstad nästa år är man väl förmodligen beredda att även jaga gamla spöken på flykten?
 
 

Klostergårdens IP, de...

0 Läs mer >>

Lerkendal är hemmaplan för Rosenborg BK. och invigdes 1947. Efter ombyggnad och modernisering har idag arenan en publikkapacitet på 21 405 åskådare, samtliga sittplatser.

 

Under Rosenborgs storhetstid under andra halvan av 90-talet och början av 00-talet, när laget prenumererade på deltagande i Champions League, har många europeiska storklubbar åkt på stryk här, bland annat Real Madrid, Blackburn Rovers, FC Porto och och Celtic.

 

Rosenborg har blivit norska mästare 25 gånger och tog 13 guld i rad mellan 1992-2004. Laget har 11 norska cupptitlar och har deltagit i Champions League 11 gånger. 

 

Laget har haft ett flertal svenska spelare genom åren, bl. a Mikael Dorsin, Rade Prica och nuvarande landslagsbacken Mikael Lustig. Idag spelar Jonathan Levi i laget som efter att ha värvats av Öster i Superettan  från Landskrona BoIS (då i Div. 1) 2017 gick vidare till en av Nordens största klubbar redan efter ett halvår. Levi har, efter att länge haft svårt att ta en ordinarie plats, nu börjat etablera sig i startelvan. Förra veckan gjorde han Rosenborgs båda mål mot irländska Cork City i kvalet till Europa League. 

 

 

Lerkendal i Trondheim...

0 Läs mer >>
Isaac Kiese Thelin fick efter några jobbiga år som utlandsproffs det att lossna ordentligt ifjol då han stod för hela 19 mål för Waasland Beveren i belgiska Jupiler League. Nu lånas han ut från Anderlect till Bayer Leverkusen i Bundesliga enligt Expressen. Tyvärr tror jag att en av Europas bästa ligor bli ett för stort steg för Kiese Thelin som tidigare inte kommit till sin rätt i franska Bourdeaux. Men jag hoppas så klart att jag har fel. Och jämfört med Dynamo Moskva känns ändå Leverkusen och Bundesliga som ett mer spänannde val. 

Leverkusen - för stor...