En lite märklig försäljning av HBK

Halmstads Bollklubb säljer anfallaren Viktor Granath till den allsvenska konkurrenten Västerås SK.
 
En lite märklig försäljning kan jag ändå tycka. Visst, Granath har inte haft samma lycka som ifjol då han var Bollklubbens bäste målskytt med nio mål som allsvensk debutant, men med 2 mål i år är det ändå bara Naeem Mohammed som stått för fler fullträffar för HBK under säsongen.
 
Magnus Haglund säger i Hallandsposten att man "förfinat sitt kontringsspel i år" och därför har andra anfallare gått före, men samtidigt säger man sig leta efter en liknande spelartyp som Granath när klubben nu ska förstärka för de enligt uppfift 2 miljoner Västerås betalar. 
 
Nyligen kom anfallaren Blair Turgott in till klubben och han har under sin bästa allsvenska säsong stått för 10 mål, i Östersund 2021,  en prestation i paritet med den som Viktor Granath stod för i Halmstad i fjol. Men då har Turgott knappt spelat fotboll det senaste året på grund av en skada medan Granath är väl inkörd i Halmstads spelsystem. Och det är kanske främst där som ekvationen inte går ihop riktigt eftersom Magnus Haglund ofta haft kontinuiteten som en av sina främsta ledstjärnor. 
 
Att förstärka en allsvensk konkurrent känns heller inte optimalt, för trots HBK:s poängmässigt fina vår kan de nedre strecken närma sig snabbt med 18 omgångar kvar att spela. Och där allra längst ner finns just - Västerås sK. 

Kommentera här: