André Boman får äntligen fart på karriären igen?

Säsongen 2022 gjorde en då 20-årig André Boman succé i Varbergs BoIS och krönte året med att bli uttagen till landslagets januariturné av dåvarande förbundskapten Janne Andersson. Strax före jul såldes han av Varberg till det allsvenska topplaget IF Elfsborg. Där har dock speltiden blivit minimal för Boman som haft tidigare utlandsproffset Johan Larsson som främste konkurrent på sin position. En väldigt ogynnsam karriärutveckling för varbergaren som är i ett kritisk skede av sin karriär och behöver regelbunden speltid.  

 

 
Halmstads BK ett alternativ för Boman?
Att återvända till Varbergs BoIS har däremot inte känts aktuellt med tanke på att klubben numera huserar i superettan, en liga som André Boman är alldeles för bra för. Men nu verkar det som att en annan möjlighet öppnat sig för Boman som kommer lämna Elfsborg i sommar, skriver Sportbladet. Halmstads BK är på jakt efter en högerback då Phil Ofosu-Ayeh ser ut att lämna klubben inom kort och en utlåning av Boman från Elfsborg till HBK kan bli aktuell. 
 

En bra lösning på flera sätt

Det låter som en bra lösning på flera sätt. För André Boman som kanske äntligen kan få fart på karriären igen, för Halmstad som i sin jakt på allsvenskt kontrakt får en försvarsspelare som i sina bästa stunder varit snudd på landslagsmässig, men även för Varbergs BoIS som med en vidareförsäljningsklausul i överenskommelsen med Elfsborg också har intresse av André Bomans fortsatta karriärutveckling.  

 

Kommentera här: