0 Läs mer >>
Varbergs BoIS hade hela fem (!) supportrar på plats i Sandviken i våras. 
 
Jag och Johan T framför BoIS-bussen utanför arenan före match! När man tar en selfie blir allt som
synes bakvänt, lite som för BoIS i den kommande matchen då!
 
Bild tagen från puben innan match. Den legendariske supportern Otto Smith var på oss "kom till ståplats nu!"
 
Vy mot den nybyggada bandyarenan vilken man var tvungen att gå igenom för att komma till fotbollsplanen. 
 
Och den gamla klassiska Jernvallen där det spelades fotbolls-VM 1958!

Jernvallen i Sandvike...

0 Läs mer >>
Galtabäcks IP ligger fint ner mot havet precis vid gamla E6. Här spelar Galtabäcks BK som lite överraskande för mig med
tanke på ortens storlek är ett stabilt mittenlag så högt som i division 3. Men kanske är det närheten till divsion 1-laget i
Tvååker som spelar in, de som inte platsar där går till Galtabäck? 
 
Halland när det är som bäst. 

Galtabäcks IP, 16 jul...

0 Läs mer >>

Halmstads BK letar forward efter att Viktor Granath sålts till Västerås och Naeem Mohammed strax därefter dragit på sig en korsbandsskada, två tunga avbräck för Bollklubben.

 

Kvarvarande Rasmus Wiedesheim-Paul har hittills inte lyckats sätta avtryck på allsvensk nivå och nyförvärvet Blair Turgott har inte spelat mycket det senaste året på grund av en knäskada. Turgott känns därför som ett ganska osäkert kort i nuläget. 

 

Nyligen lånade HBK in förre Varbergsspelaren André Boman som ersättare till högerbacken Phil Ofosu-Ayeh och kanske kan lösningen även på anfallsproblematiken finnas i Borås?

 

 

 Ifjol fick Dion Krasniqi sitt allsvenska genombrott när han stod för 6 mål och 2 assist i allsvenska jumbon Varbergs BoIS. Krasniqi fick inget större förtroende av Joakim Persson under våren utan blev ordinarie först efter sommaruppehållet då Martin Skogman tog över på tränarposten. Det gick så bra att fjolårets allsvenska silvermedaljörer Elfsborg köpte loss honom från Varberg.

 

Liksom André Boman har Dion Krasniqi haft väldigt tufft att ta en plats i Elfsborgs startelva. Men att potentialen på allsvensk nivå finns hos 20-åringen är det ingen tvekan om, det visade han i fjol. 

 

Precis som Naeem Mohammed är Krasniqi en rörlig anfallare som är snabb i djupled vilket borde passa den mer kontringsinriktade fotboll HBK  nu vill spela. En bra lösning för samtliga parter borde vara en utlåning under resten av säsongen. Elfsborg lär inte vilja sälja då man tecknat ett 5-årskontrakt med Krasniqi och Halmstads ekonomiska resurser är begränsade. Och Dion Krasniqi själv är i sin tur i behov av speltid på allsvensk nivå för att inte stanna av i sin utveckling.

 

Ett bra forwardsalter...

0 Läs mer >>
Malmös forward Erik Botheim gör 3-1 mot Halmstads BK i den allsvenska återstarten den 7 juli 2024. 
 
Malmös inhoppare Hugo Bolin sätter 4-1 på en retur i slutet av matchen. 

Malmö FF målar på sta...

0 Läs mer >>

Säsongen 2022 gjorde en då 20-årig André Boman succé i Varbergs BoIS och krönte året med att bli uttagen till landslagets januariturné av dåvarande förbundskapten Janne Andersson. Strax före jul såldes han av Varberg till det allsvenska topplaget IF Elfsborg. Där har dock speltiden blivit minimal för Boman som haft tidigare utlandsproffset Johan Larsson som främste konkurrent på sin position. En väldigt ogynnsam karriärutveckling för varbergaren som är i ett kritisk skede av sin karriär och behöver regelbunden speltid.  

 

 
Halmstads BK ett alternativ för Boman?
Att återvända till Varbergs BoIS har däremot inte känts aktuellt med tanke på att klubben numera huserar i superettan, en liga som André Boman är alldeles för bra för. Men nu verkar det som att en annan möjlighet öppnat sig för Boman som kommer lämna Elfsborg i sommar, skriver Sportbladet. Halmstads BK är på jakt efter en högerback då Phil Ofosu-Ayeh ser ut att lämna klubben inom kort och en utlåning av Boman från Elfsborg till HBK kan bli aktuell. 
 

En bra lösning på flera sätt

Det låter som en bra lösning på flera sätt. För André Boman som kanske äntligen kan få fart på karriären igen, för Halmstad som i sin jakt på allsvenskt kontrakt får en försvarsspelare som i sina bästa stunder varit snudd på landslagsmässig, men även för Varbergs BoIS som med en vidareförsäljningsklausul i överenskommelsen med Elfsborg också har intresse av André Bomans fortsatta karriärutveckling.  

 

André Boman får äntli...

0 Läs mer >>
Halmstads Bollklubb säljer anfallaren Viktor Granath till den allsvenska konkurrenten Västerås SK.
 
En lite märklig försäljning kan jag ändå tycka. Visst, Granath har inte haft samma lycka som ifjol då han var Bollklubbens bäste målskytt med nio mål som allsvensk debutant, men med 2 mål i år är det ändå bara Naeem Mohammed som stått för fler fullträffar för HBK under säsongen.
 
Magnus Haglund säger i Hallandsposten att man "förfinat sitt kontringsspel i år" och därför har andra anfallare gått före, men samtidigt säger man sig leta efter en liknande spelartyp som Granath när klubben nu ska förstärka för de enligt uppfift 2 miljoner Västerås betalar. 
 
Nyligen kom anfallaren Blair Turgott in till klubben och han har under sin bästa allsvenska säsong stått för 10 mål, i Östersund 2021,  en prestation i paritet med den som Viktor Granath stod för i Halmstad i fjol. Men då har Turgott knappt spelat fotboll det senaste året på grund av en skada medan Granath är väl inkörd i Halmstads spelsystem. Och det är kanske främst där som ekvationen inte går ihop riktigt eftersom Magnus Haglund ofta haft kontinuiteten som en av sina främsta ledstjärnor. 
 
Att förstärka en allsvensk konkurrent känns heller inte optimalt, för trots HBK:s poängmässigt fina vår kan de nedre strecken närma sig snabbt med 18 omgångar kvar att spela. Och där allra längst ner finns just - Västerås sK. 

En lite märklig försä...

0 Läs mer >>
Här var Sveriges tidigra förbundskapten Lasse Lagerbäck tränare åren 1988-1989. Hudiksvall ABK (arbetarnas bollklubb) bildades 1931 och hade sina glansdagar under mitten och slutet av 70-talet då klubben tillhörde den svenska andradivisionen som på den tiden faktiskt hette just division 2. Idag heter klubben Hudiksvalls FF och är en sammanslagning av klubbarna Strand, Näsviken, Hög, Bjuråker, Forsa, Enånger, Vismarå, Iggesund och gamla ABK. Förre landslagsspelaren Tomas Brolin gjorde en match som målvakt (!) i klubben strax efter han avslutat sin elitkarriär sommaren 1998. Idag spelar HFF i division 2 vilket numera motsvarar den svenska fjärdedivisionen. 
BILD: Alex Fridell

Hudiksvall ABK gamla ...